mandag den 28. januar 2013

Sex, Death and Flyfishing...

Denne omgang anmelder-sladder omhandler den ekvilibristiske amerikaner John Gierach... Der udover at kunne svinge fluestangen også formår at svinge pennen!

At man fisker og skriver om det, er der måske ikke så meget nyt og spændende i (det gør jeg sgu' da også i en vis forstand)... Det er  dog sjældent, at man støder på en fisker, der skriver ligeså godt og underholdende som Mr. Gierach...

Sex, Death and Flyfishing består af 18 underholdende fortællinger, der intet har med hinanden at gøre... Udover at de selvfølgelig handler om det at fiske (på en eller anden måde...)


Fortællingerne handler om det at fiske, men på en bagvedliggende måde... Fiskeriet er en kulisse for Gierach... Og på baggrund af denne kullise skildrer han mange af de "fænomener", der har med fiskeriet at gøre... i en eller anden forstand!
Gierach kan f.eks. finde på at skrive om, hvordan man bedst muligt fremstår som en ekspert i det at fiske eller hvilke kriterier, der gør sig gældende, når man er på jagt efter den perfekte vadestok...
Gierach favner bredt i sin fortælling om fiskeriet... For ham er fiskeriet en levestil... og ikke en profession! Hans profession er at skrive, og han skriver om det, som han altid har holdt allermest af... nemlig at fiske!

Der findes megen god litteratur om det at fiske i dag... Jeg har et par bøger stående med flotte billeder og fantastiske fortællinger fra nær og fjern... Og jeg holder af dem alle... Dog fornemmer man engang i mellem en seriøs og belærende tone i litteraturen "on how to fish"... Med Gierach forholder det sig anderledes... Hans fortællinger virker mere befriende!

Selve fiskeriet tager udgangspunkt i ørredfiskeriet... Han er jo selveste mr. TROUT BUM... Men han berører dog med jævne mellemrum også andre former for fiskeri... Med mit begrænsede kendskab til selve manden, vil jeg vurdere ham til at være en fluefiskende splitcane mand, der går meget op i den enkelte flues historie... Dog (og det er sgu vigtigt) uden snobberiet! Han ved, hvad han laver, og han holder af at fiske med splitcane (so be it)... Tørfluefiskeriet fylder mest, men har man bare en lille bitte smule hang til denne ekstremt lækre fluefiskerform, så gør det absolut ikke noget...
Efter at have læst et kapitel, kan man godt tage sig selv i at sidde med den fornemmelse, at ham Gierach der, ham gad man sgu egentlig godt at fiske med! Måske skulle man invitere ham til Skjern å en dag, så kunne man jo også fortælle ham en ting eller to... Hehe!

Jeg har for ganske nyligt bestilt endnu en af hans bøger, de er nemme og ikke mindst billige at få fat på via the world wide web... Jeg har også haft mulighed for at smug læse lidt i et par af hans andre titler... og stilen er den samme... forbandet god læsning!

Så skulle jeg på et eller andet tidspunkt i min amatøragtige anmelder karriere lægge hovedet på BLOGGEN for en fiskeforfatter... Så skulle det være ham her!

Go' læselyst

Ingen kommentarer:

Send en kommentar