lørdag den 27. februar 2016

Venter på Forår...

Februar lakker mod enden og rundt om det næste hjørne lurer forårets fantastiske tid, hvor dagene kun bliver lysere og længere, temperaturen stiger et par grader, anemoner og andet gevækst springer ud, men måske vigtigst af alt... Havørrederne kommer i hopla!
En af mine tilbagevendene vinterlige sysler går ud på at holde øje med saltindholdet og temperaturen i de lokale "farvande". Krystalkuglens forhåbningsfulde forudsigelser kredser alle om det samme spørgsmål, hvornår rammer vandtemperaturen de magiske 5-6 grader igen!? På nuværende tidspunkt sker der det fantastiske, at den stigende vandtemperatur er ved at snige sig op langs den jydske vestkyst, hvilket forenes med det endnu varmere vand omkring området sydvest for Norge. Her ligger vandtemperaturen på nuværende tidspunkt mellem 4 og 8 grader i modsætning til min hjemmefjord, hvor temperaturen ligger stabilt på omkring de 3 grader (minus en enkelt grad). Omend det godt kan lade sig gøre at fange havørreder året rundt, så er januar og februar de to sværeste måneder at fiske i set herfra, hvor jeg står og fryser mine tæer og fingre.
De første og "sværere" havørreder i januar og februar betyder desto mere, alene fordi der er længere mellem dem. Lettelsen og taknemmeligheden over et livstegn fra havørredens tilstedeværelse i form af et forsigtigt hug, kan pludselig gi' mening til galskaben, når man tager sig selv i at stå med vand til livet, som ikke er varmere end 2-3grader... Især når det efterfølgende viser sig, at der er tale om en blank havørred i topform, så glemmer man hurtigt alt om årstider og forfrysninger... Meeeeen derfor glæder man sig stadig til foråret:-), der jo ifølge kalender starter tirsdag d.1.marts!
59cm fanget d.26. februar

Ingen kommentarer:

Send en kommentar